mandag den 11. november 2013

Madplan og MORTENS AFTEN!


Glædelig Mortens aften i går allesammen (aka. tidlig juleaften hos os) :-) Vi har fejret Mortens aften HVERT år hjemme ved os (så vidt jeg kan huske i hvertfald), og det er altid med en helstegt and, med hele svineriet til. I år kom der så også lige en skovlfuld ris á l'amande med i puljen, og det plejer jeg somregel IKKE at sige nej til. Elsker den dag. Hvad med jer? Fejrer i denne mærkelige "helligdag"? :-)

Klar, parat - BILLED-SPAM!

Anden er stegt i 2½ timer i en stegepose ved omkring 150 grader. Det blev den bestemt ikke dårlig af. Til slut tog vi den lige ud af posen, så den kunne blive lidt ekstra sprøøøøj :-) 


"Come on, Malene.... Det er jo ikke engang sjovt.." Hæhæ. Jo.... Det var det!








 Her er madplanen for uge 46 så. I aften tager vi ned på Flammen og spiser (de hurtige og kvikke vil sige "Hov, der arbejder hun da", og jeg siger JA, det gør jeg :-D), i morgen skal vi have hjemmelavet pizza IGEN IGEN IGEN (på Caspers "request"), onsdag skal vi prøve at lave pikantostsuppe, og så vil Cap' prøve at lave brød i en stegeso.... Det bliver spændende :-D Skal nok poste alting herinde! Fredag holder jeg fødselsdag, og har egentlig lidt planer om en mexikaner-aften, så der kommer nok nachos, tortillas og tequillas på menuen... AAAAARRIIIIPA!

Håber I alle får en super-smækker god uge! :-)




torsdag den 7. november 2013

Lækre morgenmadspandekager

Med sådan en omgang ferie her, er der ingen dikkedarer ved at forkæle sig selv lidt om morgenen.... Og det var jo sjovt nok det jeg tænkte i forgårs. Jeg vågnede op og fik sådan en lyst til små buttede pandekager. Og som sagt - så gjort! Det var virkelig en fornøjelse :-D Og selvom det ikke er første gang jeg smider en opskrift på bloggen af små pandekager, så får i lige den her også. For den er altså ny. Og bedre!



Når du spiser de her om morgenen, får du en fornemmelse af at være hjemme ved farmor igen. Og jeg er desuden sikker på, at du føler dig som en del af himlen, for.... de er altså virkelig lækre. Jeg siger det ikke, bare fordi du skal lave dem! ...eller jo det gør jeg. Lav dem. I dag. I morgen. I weekenden. Bare lov mig at du laver dem - du vil IKKE fortryde det. Hvis ikke til dig selv, så til den eller de personer du holder af. Jeg er sikker på du kender én der har fortjent sådan en portion her. Og hvis du er heldig, så er der helt sikkert også nogle til overs ;-) Opskriften er fundet her, og det eneste jeg har gjort er, at halvere opskriften, for 20 pandekager var nok liiiiige rigeligt til hvad jeg kunne spise. Jeg kunne ikke engang spise alle 13/14 jeg fik ud af opskriften..... Så er der måske til senere hvis det er :-D Nå, ikke så meget snak....

De bedste morgenmadspandekager jeg har spist (ca. 14 stk)
2,5 dl mel
2,5 dl mælk
1 æg
1 spsk. sukker
1 knivspids salt
1/2 tsk. bagepulver
2 spsk smeltet smør
  • Smelt smør enten i gryde eller microovn
  • Bland mel, sukker, bagepulver og salt sammen 
  • Pisk æg og mælk sammen i en lille skål 
  • Hæld æggeblandingen over i melblandingen og pisk godt med el-piskeren
  • Kom så smørret i og rør igen 
  • Bag pandekagerne et minuts tid på hver side, eller indtil dejen begynder at boble op
  • Server varme og spis dem med smør og sirup

tirsdag den 5. november 2013

Kanon gode pølsehorn til madpakken

...eller måske som natmad? Hvad kunne I finde på at bruge pølsehorn til? Jeg spiser dem oftest som madpakke, men det er godt nok sjældent at der overhovedet er nok til madpakken, for de plejer for det meste at blive spist på selve dagen hvor de bages.... Der er de nu også virkelig gode :-D 







Jeg har prøvet en ny opskrift...... Og det er fordi jeg aldrig rigtig kan huske hvilken opskrift det er jeg plejer at bruge.... Så jeg prøver mig lidt frem, og den her er jo nu ikke helt ringe! Opskriften på dejen er fundet her, og er kaldt for en blød dej. Det er det nu også, og så bliver hornene små buttede og søde at man simpelthen er nødt til at HAPSE en!.... Prøv dem lige! Seriously. Og lav lige dobbeltportion, for som tidligere nævnt, så forsvinder de altså hurtigt :-D


Super lækre pølsehorn (ca. 16 stk)
60 g margarine
600 g godt bagemel
3,5 dl vand
1 pk gær
1 spsk sukker
1 tsk salt
1 pakke pølser, skåret over i halve
Mælk til pensling
Sesamfrø
  • Smelt margarine så det kan nå at køle en smule af
  • Rør gær ud i vandet
  • Bland mel med salt og sukker
  • Hæld smør og gærblandingen i melet og rør og ælt det til en blød dej
  • Lad dejen hæve 1 times tid og slå den ned
  • Del dejen i to, og start med at rulle ud i en cirkel
  • Slice så dej-cirklen, ligesom du ville gøre med en pizza
  • Læg en halv pølse i hver dej-trekant og rul den sammen til en giffel-form
  • Gentag de sidste to punkter med den anden halvdel af dejen
  • Læg pølsehornene over på en bageplade, og stil dem til hævning i ca. 20-30 minutter
  • Tænd ovnen på 200 grader over og undervarme
  • Pensl hornene med mælk og drys med sesamfrø
  • Sæt bagepladen i midten af ovnen og bag i ca. 15-18 minutter

mandag den 4. november 2013

En madplan og æbletærten med karamelbund - IGEN

 Kan I huske æbletærten jeg lagde op for nogle uger siden? Den er blevet bagt atter engang - og den var stadig lige god! Og nu hvor jeg har fået nyt kamera, har jeg opdateret billederne af den. Opskriften findes her i øvrigt :-)


Længere nede findes madplanen for den her uge.... :-)






Åh ja, det er min tur til at have ferie nu :-) I næste uge starter min klinik-periode for modul 12, som skal udleves i Grindsted på afdeling 300 (Neurorehabiliteringen). Indtil den tid starter har jeg lidt arbejde og besøg der skal "overståes", og så selvfølgelig mortens aften på søndag! Jeg ELSKER mortens aften. Det er ligesom en præ-juleaften, og det er SÅ godt :-D Man kan ikke få for meget julemad - det kan man altså ikke!
I dag har jeg bagt pølsehorn, og den opskrift skal jeg nok smide op til jer i morgen. Indtil da, må I hygge jer noget så meget :-)