I går var en lang og hyggelig dag ellers... Karina og jeg tog ned på Dronningen og spiste brunch inden vi gik igang med den helt store omgang skrivning. (Jeg betalte i øvrigt 28 kroner for et lille glas juice! AV AV AV, siger mit nærige hjerte - især fordi det hverken var friskpresset ELLER hjemmelavet! )-:) Da vi ellers havde siddet dernede og kukkeluret i 1½-2 timers tid var det på tide at komme hjem ad. Det var dejligt vejr, så det var egentlig lidt svært at holde koncentrationen - så i går blev det ENDNU engang ikke til det helt store... Jeg kan ikke forstå, at jeg kan blive ved med at strække den sådan! Det må til at slutte.
Vi tog i stedet (sammen med Casper) ud til Hjerting og fik os en stor og lækker is på Café Stryhns. De er i øvrigt rigtig gode til at være gavmilde med isen. Bestiller man 2 kugler - så får man 4 + man får altid tilbuddet, om man vil have guf både i bunden og på toppen. Se dét kalder jeg for rigtig service - det er lige efter min smag :-D Apropos lækkerier.... Jeg er IGEN kommet til at købe lidt godt til ganen....
Jeg smagte desuden en af isene på vej hjem fra Ølgod i dag... Hvis du kan lide tyrkisk peber - SÅ VIL DU ELSKE ISEN! Lækker lakridschokolade med stykker af tyrkisk peber-bolsjer i, sød vanilleis og en midte af lakrids! Amen altså.... Det er fantastisk :-D Har slet ikke fortrudt det! Nu har jeg også et lille lager som jeg kan hygge mig med, mens Casper er væk fra i morgen ;-)
Men vi fik jo chili con carne til aftensmad! Det er også en omgang lækkerier, på trods af at Casper ikke var så tilfreds med resultatet (det var ham der kokkererede). Opskriften er inde fra Foodfanatic, og han har kun lavet ganske lidt om i den:
Chili con carne
2 spsk olie
2 hakkede løg
3 finthakkede fed hvidløg
2 peberfrugter skåret i tern
2 dåser hakkede tomater
2 spsk tomatpure
500 g hakket oksekød
½ dåse kidneybønner (gerne i chili)
1 spsk paprika
1 – 2 spsk chilipulver
20 gram chokolade
Salt og peber
Salt og peber
Varm olien i en stor gryde og svits løgene. Tilsæt hvidløg og peberfrugter og svits yderligere et par minutter, inden kødet tilsættes og brunes. Tilsæt resten af ingredienserne. Lad retten simre i mindst en halv time (gerne længere) og smag til. Vi serverede det i tortillas fordi vi havde rester af salat, men du kan også spise det til ris :-)
Det ser lækkert ud. Sikke en fin opskrift, det skal jeg meget snart prøve. Tak for et godt indlæg:)
SvarSletJa, gør endelig det! Det passer jo næsten sig selv, og så smager det så dejligt :-)
SvarSlet