onsdag den 29. januar 2014

Møghamrende lækker (og endda hjemmelavet) lasagne med bechamelsauce


Lasagne er en brilliant måde at få bugt med alle dine "reste-grøntsager" du har liggende, og på den måde forhindre madsplid. Tomater, bladselleri, peberfrugt, løg, gulerødder... YOU NAME IT! Alt kan efter mit hoved skæres i små stykker, og puttes i en lasagne med et godt resultat. Og så har du dejlig mad til flere dage. Den jeg lavede i går tror jeg sagtens ville kunne holde til 3 dages aftensmad, og 2 dage hvis du tager med på madpakken.
Jeg har selv fundet på opskriften, så alt er taget meget på slump. Jeg har forsøgt at skrive ned i opskriftslisten hvad har jeg brugt, men husk det er et ca. tal - forsøg dig frem, og husk at smage på maden - så får du det bedste resultat ;-)



Lasagne med bechamelsauce (4 personer)
3-4 fede hvidløg, finthakket
1 stort løg, hakket
Olie til stegning
500 g. hakket oksekød
1 peberfrugt, skåret i tern
2 store gulerødder, revet groft
1 dåse hakkede tomater
1 dl. vand
1-2 dl. mælk
Ca. 1 tsk. oregano
Ca. 1 tsk. paprika
Ca. 1 tsk. mexicomix
Evt. lidt chili
Lasagneplader
En pakke revet ost

Bechamelsauce
50 g. smør/margarine
50 g. mel
1⁄2 l mælk
1⁄2 tsk. salt
Revet muskatnød, efter behov
  • I en gryde svitses hvidløg og løg i olie
  • Oksekødet brunes sammen med det førnævnte 
  • Tilsæt de resterende ingredienser og lad det simre i ca. 15-30 minutter 
  • Hvis lasagnesovsen er for tynd, kan denne jævnes med mel og vand (der er rystet sammen)
  • Når du kan se at fyldet er ved at være klar, begynder du på bechamelsaucen
  • Smelt smør i en lille gryde 
  • Hæld mel i og rør godt, til der formes en smørbolle 
  • Hæld lidt mælk i ad gangen til der ikke ses nogen klumper 
  • Riv muskatnød i (Smag gerne til - det er forskelligt hvor kraftigt man har lyst til, det skal smage. Start med lidt - husk man altid kan putte mere i (-:) 
  • Smag til med salt 
  • Smør et ildfastfad med margarine 
  • Tænd ovnen på 200 grader over/undervarme
  • Jeg plejer at putte kødsovs i først, så lasagneplade og til sidst bechamelsauce - men har du en anden metode så fungerer denne selvfølgelig! 
  • Gentag forrige trin indtil der ikke er mere sovs 
  • Drys med revet ost
  • Sæt i ovnen og "bag" lasagnen i ca. 35-40 minutter 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar