onsdag den 9. april 2014

BROCCOLITÆRTE MED KYLLING


Yeyyyyy folkens, nu er det endelig tid til en opskrift igen! Har nogen af jeg egentlig lagt mærke til, at det er begyndt at blive "sæson-for-billeder-af-aftensmaden"? Haha, det fandt jeg lige ud af i mandags, da den her broccolitærte blev bagt, og det var totalt glædeligt, for så kan der igen komme lidt liv her på bloggen - og det trænger den til! Det er som om den går lidt i hi når det bliver vinter, men har vi ikke alle næsten lyst til det?  


Jeg har haft craving efter broccoli i noget tid nu.. Bare duften, den rå smag, den kogte/dampede smag, den "broccoli-salat" smag... Jamen det hele altså! Så jeg kiggede lidt rundt på nettet efter opskrifter der kunne hjælpe mig lidt på vej, og her kom Arla.. eller Karoline's køkken hedder det vel egentlig, mig til hjælp. 
Det er en eminent tærte synes jeg; broccoliens bid, kyllingens saftighed, tærtens sprøde bund, ostens.. ja osten taler for sig selv - osten SKAL være i en tærte :-D 

Broccolitærte med kyllingestrimler (til 4 personer)
Dej
100 g koldt smør
175 g hvedemel
1⁄2 tsk groft salt
1 1⁄2 spsk vand

Fyld
Ca. 300 g broccoli
Ca. 100-200 gram stegt kyllingefilet, skåret i strimler
3 æg
50 g creme fraiche
2 spsk. hytteost
1 dl. madlavningsfløde/mælk
1 tsk groft salt 
1 tsk. cayennepeber
1 tsk. karry
Friskkværnet beber
100 g revet ost som topping 

Dej
  • Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet
  • Tilsæt salt og vand og saml hurtigt dejen
  • Tryk den ud i en tærteform (ca. 22 cm i diameter)
  • Lad dejen gå så langt op ad formens sider som du kan få den
  • Pak dejen ind i husholdningsfilm og stil den i køleskabet i mindst ½ time
  • Prik bunden med en gaffel og forbag den midt i ovnen i ca. 15 minutter ved 180 grader
Fyld
  • Skær små broccolibuketter fra stilken
  • Skær stilken i tynde skiver
  • Kom broccolien i kogende vand tilsat salt og kog i ca. 1 min (under låg)
  • Lad den dryppe af i en sigte
  • Pisk æg, cremefraiche, hytteost, madlavningsfløde/mælk og krydderierne sammen
  • Fordel broccoli og kylling på den forbagte bund, hæld æggemassen over og drys med ost
  • Bag tærten midt i ovnen i ca. 35 minutter ved 200 grader


4 kommentarer:

  1. Årh, det er alt for længe siden jeg har fået kyllingetærte, det er nu ellers en god klassiker.

    - Anne

    SvarSlet
  2. Jeg elsker broccoli-tærte! Hvor ser den bare lækker ud ;-)
    Knus Anna
    - anna-mad.blogspot.dk

    SvarSlet
  3. Det er nu også en af mine favoritter - og den var lækker! Prøv den endelig :-)

    SvarSlet