torsdag den 16. maj 2013

Hjemmelavede bagels

Endelig fik jeg lavet bagels! Jeg ville næsten ønske jeg havde gjort det noget gør, for det er da nok verdens nemmeste at lave. Måske bliver de ikke super flotte allerførste gang (som jeg), men smagen er der jo - og så kan man altid arbejde videre med formen en anden gang ;-)

Min sygdom er endelig ved at være ovre. Dog lyder jeg nu som en storryger på sit 50'ende år - det er sgu fin'. Vi havde hjerte-lunge redning på skolen idag og det var heldigvis ikke så super slemt som jeg havde troet (altså i forhold til forkølelsen). Det var dog super rart at få genopfrisket... Kan DU huske hvordan en hjertemassage foregår? Jeg havde helt glemt det!! Det er 100 kompressioner pr. minut! 2*pust og 30*pres på brystkassen (2 fingres mellemrum fra sternum med et 5 cm tryk) Jeg følte mig godt klædt på til at komme ud og redde nogen liv i dag - men det må vente lader det til :-D

Det eneste liv jeg fik reddet var Caspers. Han lød til at være ved at besvime da han tog den første bid af sin bagel - jeg tog det dog som noget positivt :-D Opskriften er fra Amo's bagebog og er suuuuuper lækker! Det er som sagt første gang jeg laver den, så jeg har (næsten) ikke lavet noget om i den: 

"Amerikanske" bagels (6 stk)
2½ dl lunken vand (37 grader)
50 g gær
2 tsk salt
1 spsk flydende honning
Ca. 500 g mel
25 g blødgjort smør/margarine (jeg brugte margarine)

Vand til kogning
75 g sukker

Ost, sesamfrø, birkes etc..

Start med at opløse gæret  i vandet. Hæld så salt og honning i og kom melet i. (TIP! Start med at hælde omkring 450 gram af melet i. Husk på, at du også bruger mel når du hælder dejen ud på bordet. Så for at forhindre at dejen bliver alt for tør, så plejer jeg at gøre sådan :-) Jeg er jo ikke ejer af en fancy køkkenmaskine :-D (MEN GID JEG VAR)) Skær margarinen ud i små stykker til put det i dejen. Det er nu du skal have grabberne i og begynde at ælte. Ælt til dejen er glat og smidig og sæt den til hævning et lunt sted i 40 minutter. Efter hævning skal dine bagels formes. Lav 6 boller og prik et hul i midten med din tommelfinger. (Alt efter om du vil have et stort hul eller ej, så skriver Amo at det skal formes til omkring 5 cm, da det ellers vil vokse sammen igen. JEG kan personligt godt lide at der er et lille hul, så jeg har lavet hullet ca. 2 cm.) Stil til hævning igen i 30 minutter. Sæt vand og sukker til kogning. Smid 1 bagel i vandet til kogning ad gangen. De skal have 1 minut på hver side og derefter smides på en bageplade. Drys med hvad end du nu har lyst til og sæt pladen i midten af ovnen i 15 minutter, ved 200 grader.

Bagels bliver formet..


Inden hævning...

Efter hævning...

Sat til kogning - 1 minut på hver side!

Drys: Revet ost og mexicomix :-)
Efter en tur i ovnen - gyldne og lækre!


Med mexicomix...

Uden mexicomix :-)


Fyld: Mayo, bacon, løgringe, agurker, peberfrugt, krydret kylling, salat og en cream cheese (blandet med hvidløg og mexicomix) 


Velbekom siger jeg bare! En var i hvertfald nok, men man kom alligevel til at tage en halv mere :-D Spring lige ud i det - de smager fantastisk :-)

Håber I har haft en skøn dag allesammen og tak fordi I læste med <3

2 kommentarer:

 1. hvor meget vand brugte du? :)

  SvarSlet
 2. Hej den lave :-)

  Jeg går ud fra du mener til at koge i?
  Jeg har en 2 liters gryde som jeg bare fylder til lidt over halvdelen...

  Godt nytår!

  Mvh. Malene

  SvarSlet