fredag den 3. maj 2013

Hjemmelavede burgerboller på en højhellig fredag

Hvabehar! Hvis en burger ikke er fredagsmad ja så ved jeg da heller ikke hvad er. (Jo, måske søndagsmad fordi man har tømmes!) Jeg har i dag været igang med at kreere burgerboller helt selv, været i æg-dilemma og på trods af mit forrige indlæg, manglet overskud :-D

Når man beslutter sig for at bage egne burgerboller, hvilken opskrift skal man så bruge? Der er jo hundredevis af dem på nettet, så jeg besluttede at kigge mine kogebøger igennem - nemlig Amo's det bedste :-D Jeg fandt en hvor der skulle bruges æg og så måtte jeg jo ned og handle ind for 2. gang i dag. Jeg kom i tanke om en lille butik hvor de solgte landæg nede på Gl. vardevej her i Esbjerg, så jeg tænkte at jeg ville prøve at købe æg der i stedet for den almindelige Netto. 10 æg for 25 - fint nok tænkte jeg, det er jo høns der har haft det godt. Lige idet jeg betaler kigger jeg ned på æggebakken, og lur mig om mit øje  ikke ser at der kraft-sparkeme står SKRABEÆG på pakningen! Jeg var lige ved at gå ud af mit gode skind... Hvad F*NDEN skilter man så med "LANDÆG" for?! Ej men.... Nå... 
Kommer hjem og skal til at bage...... OG SÅ SKAL JEG SLET IKKE BRUGE ÆG I MIN OPSKRIFT ALLIGEVEL! Det var da så meget op af bakke! Og ikke nok med det - så har jeg sgu heller ikke mel nok derhjemme. Var på daværende tidspunkt tæt på at smide det hele på jorden og så bare nøjes med at spise bøfferne og salaten... Men man er vel kreativ, så jeg måtte erstatte de sidste 75 gram hvedemel med durummel og jeg synes egentlig ikke at resultatet blev så ringe :-D Her får I min version af bollerne:

Burgerboller med sesamfrø på toppen (6 store)
2½ dl. mælk, lunet
50 gram gær
1 tsk salt
225 gram hvedemel
200 gram fuldkornshvedemel
75 gram durummel
150 gram margarine
Æg til pensling
Sesamfrø

Gæren opløses i det lune mælk og tilsættes salt. Kom melet i lidt af gangen og ælt det til en ensartet dej (den klistrer noget (i hvertfald hvis du ælter i hånden) men det er også okay - lad være med at tilføje mere mel!). Del dejen i to lige store kugler og lad dem stå og hvile i 5 minutters tid. Form dem så til 6 store boller, der presses flade på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad dem hæve tildækket et lunt sted i 40 minutter. Pensl bollerne med et sammenpisket æg og drys evt. med sesamfrø. Bag ved 250 grader i 10 minutter og lad dem køle lidt af inden du serverer. 


Jeg plejer at putte remulade, ketchup og mayonaise i min burger (Ja, det er mærkeligt)

Og så kommer der salat, ost, bøf, agurk, RISTEDE LØG (:-D) og bacon på...

Og så er min yndlings-hjemmelavede burger klar til spisning! 


3 kommentarer:

 1. Hahaha mallefar! jeg kender det så godt, nogen gange har jeg også bare vildt lyst til at bage - men mangler - GÆR! mangler altid gær .. så kommer jeg hjem efter at have hentet gær - jamen Så skal vi da afsted igen efter MEL! TYPISK!
  Ps. jeg køber også landæg, og der er jeg ikke i tvivl, der er nærmest stadig lidt skidt på, og hver anden er med dobbeltblomme LÆKS!
  ps. i miss you.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det eneste man kan gøre er at blive 100% selvforsynende - så skal man aldrig ned i butikken, efter ting man har glemt, igen :-D Elsker at jeg ikke er den eneste - tak piano!
   Ps. I miss you too! Tak for kommentar!

   Slet
 2. Wouw, det ser virkelig lækkert ud! Lækker Blog!

  SvarSlet