tirsdag den 2. april 2013

Amerikanske pandekager - eller næsten!

Her kommer en hurtig lille opdatering, som omhandler hvad jeg fik til morgenmad i morges. Jeg stod "tidligt" op og lavede amerikanske pandekager til Casper (og jeg) inden han tog i skole.... Puha, hvor bliver man da mæt af sådan en omgang!

 Det startede egentlig som en inspiration da jeg bladrede igennem alle de bloglovin' indlæg som jeg var bagud. Den sultne studerende havde lavet en indlæg med en slags "shake'n'bake" pandekager, som man kunne give væk i gave! Super idé - jeg har selv tænkt på at lave det med en portion cookies engang... Nå, men hendes portion blev liiiiige lidt for mange til hvad jeg skulle bruge her til morgen, så jeg fandt i stedet en anden inde på Valdemarsro... De var superlækre og passede perfekt til to... Ellers jeg kunne faktisk ikke helt spise op :-D Opskriften som jeg lavede den:

Amerikanske pandekager (12 stk.)
2½ dl mel
1 spsk sukker
½ tsk salt
1 tsk bagepulver 
½ tsk vanillesukker
1 æg (Jeg havde kun et æg tilbage i køleskabet! Men det lod til at fungere meget godt alligevel :-D)
2½ dl minimælk

Start med at blande alt det tørre sammen i en mellemstørrelses-skål. Tilføj så det våde, og pisk løs. Men ikke for meget. Husk på at der er bagepulver i! 
Smelt smør på en stor pande og hæld så nogle dejklatter ud på. Jeg har Jamie Olivers tefalpande, og der kan  være 3 stk! Bag indtil de er gyldne på begge sider, og server så med alt hvad hjertet begærer. Sirup, smør, sukker, friske jordbær, blåbær, banan, peanutbutter... NUTELLA! Whatever you like :-) De mætter i hvertfald godt uanset hvad.

*Jeg brugte bare et piskeris fordi jeg var doven her til morgen, men du kan sikkert også godt bruge elpisker. Bare husk på det med bagepulveret - du kan nemlig risikere at piske alt den gode luft ud af dejen, og så bliver de altså bare flade :-)
Det er derudover nok også en god idé at skifte mælken ud med kærnemælk (så det bliver til de rigtige amerikanske pandekager), men har man ikke det i huset, så er alm. mælk altså også et godt alternativ. Pisk eventuelt også mælken og ægget godt sammen inden du hælder det i den tørre blanding, så du ikke skal piske nær så meget. 
2 kommentarer:

  1. Mums, hvor ser det lækkert ud! Jeg er blevet helt inspireret til, hvad jeg skal servere til brunch i morgen. Hav en god aften:)

    SvarSlet
    Svar
    1. Ej, tusinde tak :-) Det kan du også roligt gøre - det er fantastiske pandekager! Rigtig god aften til dig også :-)

      Slet