tirsdag den 30. april 2013

Løgtærte med røget bacon

 Jeg havde en rulle butterdej og en madlavningsfløde i køleskabet, der bare lagde og råbte på mig - og det samme gjorde løgene, så efter en lang research blev det altså til en løgtærte. Så følg med - den er nem, og skal næsten ikke bruge nogen ingredienser :-)


De nyplantede krydderier hygger sig - tror jeg da.... Det lader i hvertfald til at folien holder det godt og grundig fugtigt dernede, så nu må de egentlig gerne begynde at spirre... Jeg er så utålmodig!
Men til opskriften..... Det er egentlig en jeg selv har kreeret! Det er dog heller ikke så krævende når man ikke skal lave bunden selv (det PLEJER jeg dog - det var KUN pga. butterdejen lå der i forvejen!). "Mesterværket" kommer her: 


Løgtærte med butterdejsbund og bacon
1 rulle butterdej
3 store løg, skåret i skiver
1 spsk eddike
4 skiver røget bacon, skåret i tern
4 æg
1 hel madlavningsfløde (den fra Lidl indeholder omkring 175 ml tror jeg)
Lidt muskatnød, revet fint
2 håndfulde revet ost
Salt og peber

Steg løgene på en stor pande med lidt fedtstof og eddike. Målet er at de bliver bløde - man kan lige ane dem jeg har lavet på billedet nedenunder. Læg dem til side til afkølning og begynd så at stege bacon. 

Put butterdejen i en form og prik huller i bunden med en gaffel - det skal forhindre dejen i at boble op. Jeg plejer også at blind-bage dejen (dvs. at man forbager bunden med tørre bønner eller ris, som også skal  medvirke til at bunden ikke buler op), og gav den 15 minutter ved 220 grader. Sådan ser den ud nu :-) Bland æg, fløde, muskat, ost, salt og peber sammen, og hæld det udover løg og bacon (som du allerede har fordelt i tærtebunden). Drys ost over og bag den i ovnen i 30 minutter ved 200 grader. Lad den stå og sætte sig lidt inden du graver i den og server også gerne med salat, ellers kan den godt blive lidt for tung og fed. VELBEKOM :-D


2 kommentarer: