søndag den 7. april 2013

Chili con carne i travle tider

 Undskylder meget for den stilhed der har lagt sig over bloggen for tiden, men opgaven går mig mere og mere på, og vi var i går hjemme og spise ved Caspers forældre. Der har derfor ikke været så meget tid til bloggen - eller ting TIL bloggen som har været relevante...

I går var en lang og hyggelig dag ellers... Karina og jeg tog ned på Dronningen og spiste brunch inden vi gik igang med den helt store omgang skrivning. (Jeg betalte i øvrigt 28 kroner for et lille glas juice! AV AV AV, siger mit nærige hjerte - især fordi det hverken var friskpresset ELLER hjemmelavet! )-:) Da vi ellers havde siddet dernede og kukkeluret i 1½-2 timers tid var det på tide at komme hjem ad. Det var dejligt vejr, så det var egentlig lidt svært at holde koncentrationen - så i går blev det ENDNU engang ikke til det helt store... Jeg kan ikke forstå, at jeg kan blive ved med at strække den sådan! Det må til at slutte. 


Vi tog i stedet (sammen med Casper) ud til Hjerting og fik os en stor og lækker is på Café Stryhns. De er i øvrigt rigtig gode til at være gavmilde med isen. Bestiller man 2 kugler - så får man 4 + man får altid tilbuddet, om man vil have guf både i bunden og på toppen. Se dét kalder jeg for rigtig service - det er lige efter min smag :-D Apropos lækkerier.... Jeg er IGEN kommet til at købe lidt godt til ganen....

 En HEL kasse med tyrkisk peber pind-is! (14 stk) Jeg ved det, det er alt for galt, men det kunne altså ikke gå at lade være! Mette, Casper og jeg kom i går i tanke om at vi skulle have is fra Hjem-is, og så gik den helt store jagt ellers ind på at finde Hjem-is-bilen i store Ølgod! Hahhahaha, jeg har aldrig været så begejstret og oppe at køre over is som i går! Casper kørte forfærdeligt, Mette sad og fumlede med sin telefon så hun kunne få downloadet Hjem-is-app'en (så vi kunne finde ham) og jeg sad bagi og skreg - hold kæft et galehus! Til sidst så lykkedes det sgu - vi fandt ham...! Jeg tror desværre også den stakkels mand blev lidt overrumplet over to skrigende piger (Casper spillede den cool som sædvanlig) så han skyndte sig at finde isen til os :-D Åhhh, det er et godt og sjovt minde nu! 
Jeg smagte desuden en af isene på vej hjem fra Ølgod i dag... Hvis du kan lide tyrkisk peber - SÅ VIL DU ELSKE ISEN! Lækker lakridschokolade med stykker af tyrkisk peber-bolsjer i, sød vanilleis og en midte af lakrids! Amen altså.... Det er fantastisk :-D Har slet ikke fortrudt det! Nu har jeg også et lille lager som jeg kan hygge mig med, mens Casper er væk fra i morgen ;-)

Men vi fik jo chili con carne til aftensmad! Det er også en omgang lækkerier, på trods af at Casper ikke var så tilfreds med resultatet (det var ham der kokkererede). Opskriften er inde fra Foodfanatic, og han har kun lavet ganske lidt om i den:

Chili con carne
2 spsk olie
2 hakkede løg
3 finthakkede fed hvidløg
2 peberfrugter skåret i tern
2 dåser hakkede tomater
2 spsk tomatpure
500 g hakket oksekød
½ dåse kidneybønner (gerne i chili)
1 spsk paprika
1 – 2 spsk chilipulver
20 gram chokolade
Salt og peber

Varm olien i en stor gryde og svits løgene. Tilsæt hvidløg og peberfrugter og svits yderligere et par minutter, inden kødet tilsættes og brunes. Tilsæt resten af ingredienserne. Lad retten simre i mindst en halv time (gerne længere) og smag til. Vi serverede det i tortillas fordi vi havde rester af salat, men du kan også spise det til ris :-) Håber alle har haft en henrivende weekend, og er friske på at det er mandag i morgen :-) Hav det rigtig godt, til vi ses igen!

2 kommentarer:

  1. Det ser lækkert ud. Sikke en fin opskrift, det skal jeg meget snart prøve. Tak for et godt indlæg:)

    SvarSlet
  2. Ja, gør endelig det! Det passer jo næsten sig selv, og så smager det så dejligt :-)

    SvarSlet