fredag den 19. april 2013

Flæskesteg - med sprøde svær

Savner du at få super lækker flæskesteg som kun din mormor kunne lave den? Så stop savnet nu! Her er den nemmeste måde at lave lækker flæskesteg på - MED SPRØDE SVÆR! Der er ikke nogen dikkedarer med at du skal til at vende stegen om midtvejs... Nope, det er så nemt at selv din akvariefisk kan gøre det! 

Ja altså... Der har været nogle afvigelser fra madplanen i den her uge, men det er også kun fordi jeg har været hjemme. Der har jo været en overflod af kød i køleskabet som jeg har fået med hjemmefra, så i onsdags fik vi koteletter med stegte kartofler i stedet for fisk... Og i går... Ja der havde både Casper og jeg for travlt til at lave flæskestegssandwich, men stegen lagde jo i køleskabet og var tøet op.. Så jeg kunne lige så godt få den stegt. Det er endnu engang min mor der har lært mig at stege flæskesteg (Ja, hende der er filippiner! Jeg forstår det heller ikke :-D), og det kan hun altså bare finde ud af.... Så her får i metoden:

Flæskesteg med übersprøde svær
1 flæskesteg
Salt
Peber

Vask lige stegen af for urenheder, og dub den godt tør med køkkenrulle. Rids sværene igennem fedtet, men pas på at du ikke rammer kødet! Gnid stegen godt ind i salt og peber, og husk også at komme ned igennem sværene. Læg flæskestegen på en rist, og stil nedenunder et fad med vand. Stil så begge dele ind i ovnen på 200 grader, og lad den stå der i 1 time og 45 minutter. Efter de er gået, så skruer du ovnen op på 220 grader, og sætter ovnen på grill - OG SÅ SKAL DU SE LØJER! Stegen skal have omkring et kvarter på grill, og så er den færdig og klar! HUSK at du ikke skal smide vandet ud fra stegen! Brug det til en mega lækker sovs med det samme, eller læg det i køleskaber så du kan bruge det en anden gang :-)

Stegen INDEN grill-funktion
Stegen EFTER grill-funktion!
Grill-funktionen får stegen til at poppe sværene op, så den bliver dejlig sprød og lækker - og så er lykken altså gjort... SÅ nemt er det - simpelthen! Ikke noget hurlumhej med at koge stegen inden, vende stegen om eller noget... Nej! Du kan bruge tiden på så mange andre ting :-D 

I øvrigt! Hvis du har tid, og mangler noget at lave i morgen (lørdag), og du bor i eller tæt på Esbjerg, så kom ned i Huset! Der er second-hand marked - og jeg har hele dagen stået og strøget tøj og kjoler så de er flotte og præsentable! Kom dog ned og se om der ikke er et eller andet du kan bruge - det er GRATIS! (med mindre du går amok, og køber alt hvad der findes), starter klokken 12.00 og slutter klokken 18.00 :-)

Tusinde tak fordi i læste med, kære mennesker! Kan I nu have en fortsat god dag - husk at smile! Det er så sundt :-)2 kommentarer:

  1. Det ser bare godt ud og lækkert, du er god til lave mad.... :))

    SvarSlet