torsdag den 23. maj 2013

Helt almindelige rugbrødsmadder

Nogle gange er alt hvad du behøver bare.... en rugbrødsmad! Selvom jeg ikke vidste det i dag, så blev jeg positivt overrasket over hvor lækkert og nemt det var at få rugbrød til aftensmad. Sådan er det hver eneste gang vi skal have rugbrød - og (næsten) hver gang bliver jeg lige overrasket :-D
Jeg er lige så stille begyndt at skifte smørret på brødet ud med philadelphia. Det var inspiration fra Karina der fik mig igang med den underlige idé, da hun en dag satte sig til at smøre et rugbrød med pikantost og spegepølse :-D Jeg smagte det... Og blev atter positivt overrasket! Hvad der bare er et plus er, at der er halvt så meget fedt i flødeost som i en (fedtreduceret) smør fra Kærgaarden. Så hvis du ikke helt er klar til at smide smørret fra dit brød - så er det altså flødeosten du skal gå over til :-)

Men hvad skal man så putte på sit rugbrød? Det er altid mit problem - jeg har altid HADET rugbrød. I dag blev det til hårdkogte æg, makrel i tomat og hamburgeryg... Men hvad plejer I at spise på jeres rugbrød? Kunne godt bruge lidt inspiration :-) 

Havde salat tilovers og det var lækkert på rugbrødet :-)


Caspers flotte rugbrødsmad :-D


Håber I har haft en dejlig lille fredag :-) Weekenden er lige om hjørnet!

5 kommentarer:

  1. Jeg eeeelsker rugbrødsmadder, og har aldrig kunne lide smør, så bruger også smøreost eller pesto under B-) Mine favoritmadder er sildemadder med kapers og rå løg, roastbeef med sennep og sky, brieost med solbærsyltetøj, røget laks med flødeost og ægge/avocadomadder ink. godt med peber.
    Yumyum!

    - Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Åhhhhh, der var da også lige nogle gode madder derimellem! Vil helt vildt gerne forsøge mig med laks :-D Smører du så flødeosten under laksen eller er det en blanding ovenpå? Og kunne man eventuelt drysse lidt purløg over??? :-D

      Tak for inspiration!

      Slet
    2. Det er lidt forskelligt, hvordan jeg spiser det. Normalt er det bare et lag flødeost under, hvis det skal gå stærkt. Har jeg god tid, skærer jeg det i mindre stykker, og røre det op med fløde- eller rygeost, og putter gerne dild eller purløg i, samt et skvæt citron og en smule finthakket løg - og selvfølgelig godt med salt og friskkværnet peber. Det kan også laves med røget pebermakrel eller rejer, hvis det ikke lige er laks man har :D Smager skønt, gerne med en skive tomat eller agurk på toppen.

      - Anne

      Slet
    3. Det lyder mega lækkert! Får næsten lyst til at droppe den planlagte aftensmad, for et stykke rug med laks! :-D

      Slet
    4. Jeg synes hvertfald det kan anbefales! :D Men jeg er også en haj efter laks i alle afskygninger. Håber, det er et hit, hvis du ender med at give det et forsøg :D

      - Anne

      Slet