mandag den 21. oktober 2013

Madplan, efterårshygge og begyndelsen på julens honningkager :-)

Heeeeeeeeeey dudes! Håber I har haft en god ferie :-) Det er hårdt at komme tilbage igen, ikke? Det kan jeg da i hvertfald forestille mig :-D 

Det er en uge med glæde og gys vi er gået ind i. I morgen er det nemlig min fødselsdag - hele 22 somre er vi nået op pål! Det skal fejres ved at spise på kineseren i Borris med mine forældre og Casper. Torsdag skal jeg til min kliniske eksamen på modul 11 - GYS! Casper får besøg af sin madklub om aftenen (nogle af gutterne), hvor de senere tager ned og ser EFB spille Europaleague - så der er jeg ligesom smidt ud fra lejligheden. Fredag skal jeg ind og se Rune Klan - Det stribede show sammen med cappers søskende + kærester, og inden da tager vi på Le Chi og spiser.. Lørdag holder Caspers søster fødselsdag, så der slipper vi også for at lave mad - og det samme søndag :-D Det er sørme en nem uge madmæssigt! 

Men sidste uge hed jo uge 42 - og det er for mange ferie. Jeg var fortsat i klinik, men da jeg havde fri fra torsdag eftermiddag, var der alligevel lidt tid til hygge. 

Jeg har blandt andet:
Kørt et godt stykke uden for Grindsted for at hente græskar. SE lige den hyggelige stand :-D

Fragtet græskarene med hjem! 

Græskarrene var GRANDE! Det er altså en 1 liters flaske der står på bordet :-D

Lavet fordej til honningkager sammen med mutti. Sådan så den ud til at starte med!

Efter lidt længere tid........

Og til sidst - inden den pakkes ned :-D Opskriften kommer lidt længere nede!

Fået byttet mine gaver til en blender! OG skåret et græskar ud til mutti og fatti :-D

Og et til mig selv også :-D 

Sådan ser den ud udenfor - med lys i :-D

Bagt græskartærte - det var IKKE succes, så der bliver ikke lagt nogen opskrift op :-D
Fordej til honningkager
500 gram hvedemel
500 gram honning (det er nemmest at arbejde med flydende honning, men pas på med at varme det til over 30 grader!)

  • Mel og honning æltes godt sammen, til det bliver en sammenhængende dej
  • Dejen lægges i en tæt beholder, et tørt og 
  • Ælt den varme honning og hvedemel godt sammen i en skål, og kom det i en bøtte med låg på
  • Gem fordejen på et ikke for lunt sted, fx i et køkkenskab, i minimum 1 måned, før du går videre med den
  • Bemærk! Fordejen bliver hård og nogle gange stenhård - det er der ikke noget galt i. Der sker en kemisk reaktion, når de sidste ingredienser bliver tilsat som gør, at dejen langsomt bliver blød igen og til at håndtere

Det var alt for nu! Hvad har I lavet i ferien??????
Myyssss :-*

2 kommentarer:

  1. He he der har vi også hentet vores græskar, hvilket vi gør hvert år selvom vi har godt 60 km. hver vej, så er det bare fantastisk at se en græskarmark i fuld flor :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Haha, hvor er det godt! Det er altså også et virkelig hyggeligt sted, og da vi var der kom han med en hel trailer fuld af nye græskar. Så vi havde i hvertfald nok at vælge imellem ;-)

      Slet