tirsdag den 2. april 2013

Suppefavoritten - Tomatsuppe!

 
 Den her suppe er fantastisk til kolde dage - men selvom det ikke regnede og ruskede udenfor, så kan man stadig godt have lyst til tomatsuppe :-)


Casper lavede tomatsuppen i dag - det er nu engang ham der er ørnen til det herhjemme. Det er hans egen opskrift, og jeg kan kun love dig at du nok skal få varmen og røde kinder, for den er en lille bitte smule stærk.. Men det er nu engang hvad man gør den til :-) FORRESTEN! Da vi sad og spiste spurgte han mig om jeg ikke synes det var pinligt, at sige på bloggen at vi skulle have tarteletter til aftensmad... (Det er hvad der står på madplanen til i morgen :-D) Øhhhhh, WHAT? Hvorfor skulle det da være det? Men nu kommer jeg da i tvivl.... Ér det mærkeligt at leve udelukkende på tarteletter til aftensmad? :-D
.....Opskriften!

Tomatsuppe med suppehorn og kødboller (ca. 2,5 l)
2 løg
Olivenolie
1½ store gulerødder
5 fede hvidløg
6 store tomater
1 karton/dåse hakkede tomater med chili
½ rød peber
3-4 spsk ketchup
5 basilikumblade
1 tsk cayennepeber
1 tsk oregano
Ca. 2 dl suppehorn
Ca. 400 gram kødboller
½ l grøntsagsbouillon
½ dl mælk
Lidt sukker
Salt og peber

Hak og skær grøntsagerne ud. Start så med at varme olie i en stor gryde, hvor du derefter svitser løg. Kom så gulerødder og hvidløg i. Hæld tomater, de hakkede tomater, rød peber, bouillon, ketchup og krydderier i, rør det godt rundt og lad det så simre i 1½ times tid (det giver det bedste resultat). Når det har hygget lidt med sig selv skal det blendes godt igennem med en stavblender hvorefter du hælder mælk i. Sæt pastaerne op at koge i en gryde ved siden af. Hæld imens kødbollerne op i tomatsuppen, og varm det godt igennem. Når de er færdige, så er suppen faktisk også færdig. Smag lige til med salt, peber og sukker.
Server gerne pastaerne ved siden af, for hvis du hælder dem over i suppen vil de trække væsken ud af suppen, og så vil den blive tyk. (Man kan selvfølgelig vælge at hælde mere bouillon over i, så suppen bliver lidt tyndere til at starte med) Læg en god klat creme fraiche på - det smawer så gur :-D


4 kommentarer:

  1. Når jeg slagter en høne/hane der er over et år gammel, så blive der da kogt suppe på dyret, kødet bliver pillet af og der bliver lavet verdens bedste tarteletter. Det er et stort hit til aftensmad i min familie. http://fruen-af-ruevej.blogspot.dk/2012/10/hnsekdssuppe-og-tarteletter-eller.html
    Så i min optik er det ikke spor pinligt. Bare dejligt på den gammeldags og genkendelige måde.

    SvarSlet
    Svar
    1. Lige præcis! Og især når det er dine egne høns, så er der da ikke noget mere fantastisk - glæder mig til det bliver min tur :-)

      Og jeg forstår nu heller ikke det pinlige i det - han tænker for meget over tingene :-D

      Slet
  2. Nej det er da overhovedet ikke mærkeligt, jeg elsker selv tarteletter og når det står på vores madplan for vi skam heller ikke noget til... er det egentligt noget som man kan spise til tarteletter ?

    SvarSlet
    Svar
    1. Hmmmm, jeg tænker det ikke....? Tarteletter er vel mere en forret, og det er nok det der har fået hans tænketank igang. Men når det handler om bruschetta, så kan vi sagtens få det til aftensmad :-D Mænd til tider........

      Slet