fredag den 8. marts 2013

Ostkaka, cheesecake eller bare ostekage, for de patriotiske...Fridag nummer 3 - og jeg har sovet længe... Alt for længe! Men Mette kom på besøg, og det var derfor nødvendigt at komme ud af de såkaldte fjer. Vi har jo bestemt os for at der skal frådes lots and lots of cheesecake i aften, så efter et par ture i Netto, fandt vi frem til følgende ingredienser:
Vi fandt en opskrift inde på  www.cutecarbs.com, som virkede til at være overskuelig, let, lækker og forholdsvis billig. Netto-bonen sagde 90 kr., men det var også inklusiv Caspers fornødne appelsinjuice... Vi har en lidt større springform end 20 cm i diameteren (omkring 25), så vi har rettet lidt i opskriften. Jeg skriver opskriften ned efter hvordan vi har lavet den. I stedet for brombær-geléen, har vi lavet en bærkompot af jordbær - MAME <3


Cheesecake med jordbærkompot

Bund:
19 digestive kiks 

134 g. smør

Ostemasse:

400 g. flødeost 
200 g. creme fraiche
94 g. sukker
1½ tsk. vanillesukker
4 1/3 husblas
Saften fra en halv citron

Jordbærkompot:

240 g. jordbær (vores var på frost)
Ca. 3 spsk sukker (smag gerne til)
2 spsk. vand


Start med at smelte smørret, knuse kiksene og lægge husblasen i blød
Bland kiks og smør sammen, og hæld dem derefter i springformen, hvor du maser dem på plads, så det bliver så kompakt som muligtMette viser det lige så fint her: 

Hun er så dygtig....
Og igen... 
Vej jordbær af, og hæld sukker og vand i grydenBærkompotten står og simrer lidt for sig selvAlle ingredienser til "ostemassen" hældes i en skålDet piskes sammen med æ el-pisker
Husblas smeltes i vandbad 

 Og nu kommer den tricky del! Husblas har det med at klumpe nogle gange, så man blander derfor husblasen sammen med et par skefulde af den sammenpiskede "ostemasse" - RØR GODT!
Hæld husblas-massen i ostemassen, og rør igenDer røres......Til sidst hælder du hele ostemassen over på din kiksebund, og glatter det pænt ud

Jeg ved godt jeg sagde det skulle glattes pænt ud, men det her er simpelthen kun hvad mine skills rækker til *suk* Læg nu cheesecake'en ind i køleskabet, i mindst en time Tag evt. et glas vin som vi gjorde - det er nu rart efter sådan et hårdt arbejde :-)


Billeder af det færdige resultat kommer senere i aften, for nu vil vi sgu egentlig gerne ned og have aftensmad - som i dag lyder på bagels fra Aunt Betty's - MMMMMMMUMMS :'-D 

___________________


Turen til Aunt Betty gik jo ikke som planlagt... Nej nej, det kunne den ikke. Man er så sulten at man overvejer om man skal KØRE derned (på trods af 400 m.). Vi tænker, at vi nok hellere må gå, MEN! Betty's har L U K K E T, vi bliver pisse kede af det, beslutter os for Sunset - som jo lige har tænkt sig at bygge om - LIGE I DAG... Vi er fortvivlede, men ved, at Esse er så heldig at have hele 2 Aunties in town... SKYNDER OS HJEM IGEN, så vi kan få fat i nøglen til bilen. Finder ud af at vi har haft nøglen til bilen på os hele tiden, kører hurtigt (men ikke hurtigere end tilladt selvfølgelig!) ned til Storcenteret, hvor kun en meeeeeeeeeeeeget lang og irriterende kø venter os, med kun 20 minutter til lukning... AND THEN... No more misery. Vi kom hjem, og maden var "fabulous" som Casper ville have sagt det ;-) 

JA.... Vi spiser meget. End of story.

Efter et forfærdeligt lækkert måltid, skal vi da lige have blandet os lidt slik. Bland selv slik: 72 fucking kroner i Statoil........ Det er så sindssygt, at man overvejer at tilføje det til en livsbegivenhed på Facebook! Men..... No worries - still got the wine! 

Hvad? Så stor er den skål da heller ikke....

Vi slog mave til Pitch Perfect. Virkelig god film om college-studerende som synger acapella... Man kan ikke undgå at bliver revet med i den sindssyge humor og de fede randomiserede sange! Klar anbefaling herfra :-)
Men..... Det store øjeblik er vores cheesecake fra tidligere. Vejret blev holdt mens spænden på springformen blev løsnet, men ud kom verdens lækreste kage. Jeg mener det - VERDENS! Sweet mother of Jesus. Vil lade billederne tale for sig selv.. Enjoy :-)


NOM!
NOM NOM!


 Tadaaaaa, virkelig perfekt cheesecake! Sprød bund, cremet og syrlig ostemasse og sur/søde jordbær. Ej, men.. This bad baby is serious, and DO try this at home :-) Crazy Stupid Love er næst i vores program, for jeg ved at Ryan Gosling savner os så forfærdeligt meget. Kan ikke lade den søde mand vente :-)

Godnat til folket, fra frk.&fru Gosling <3

2 kommentarer:

  1. det ser yummy ud...skal måske prøve at lave såden en...manger tak for opskriften. :-)

    SvarSlet
  2. Den ser rigtig godt ud! Den må jeg prøve en dag

    SvarSlet