onsdag den 20. marts 2013

Hjemmelavede pitabrød med kylling

 Jubiii, det her du altså prøve engang! Hjemmelavede ting er bare altid bedst, selvom jeg altid er (bare en lille smule) nervøs for at blive skuffet. But you gotta love it :-)


Casper fandt opskriften på pitabrød inde på den skønne blog, valdemarsro.dk. Opskriften er lavet præcis som hun har skrevet den, så i dag er der slet ingen ændringer :-) Skal dertil tilføje, at han selv har lavet marinaden og dressingen!

Hjemmelavede pitabrød - 6 stk.
Brød:
4 dl vand
1 1/2 dl A38
1 tsk salt
50 g gær – har du længere tid til at lade brødene hæve, kan mindre fint gøre det.
2 spsk olivenolie
1/4 del durummel og 3/4 del hvedemel 

Marineret kylling:
2 kyllingfilletter
Olie
Paprika
Hvidløg
Ingefær
Mexiko-mix
Fajita-mix
Karry
Salt 
Peber

Dressing:
1 spsk Græsk yoghurt
1 spsk Creme fraiche
1 spsk Mayonaise
Mexico-mix
Lidt sukker
Salt
Peber

Gæren røres ud i vand og A38 og tilsættes olivenolie. Salt blandes sammen med ca 3 dl mel, dette røres godt ud i vandet. Langsomt tilsættes mere og mere mel. Rør grundigt så dejen bliver lind, sej og luftig. Til sidst æltes dejen let sammen. Dejen skal hæve i minimum en halv time, men valdemarsro.dk skriver at man sagtens kan lade den hæve i en time. Form 6 store flade brød på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve i 20-30 min. med viskestykke over. Bag i en forvarmet ovn først i 5 minutter ved 240 grader og derefter 15 -18 minutter ved 200 g.


Marinaden blandes sammen (husk at smage til!) og hældes over kyllingerne. Lad dem gerne marinere i 2 timers tid (de kan sagtens ligge længere) og steg dem derefter på panden. 
Dressingen blandes også bare sammen, og smages også til efter behov! 

Server til sidst herlighederne og NYD det! Det er et fantastisk lækkert og hurtigt måltid, som også nemt kan tages med på madpakke dagen efter :-)

*brødene blev lidt tykke, store og knap så luftige (som pitabrød jo normalt er), men de smagte jo godt :-) Ingen kommentarer:

Send en kommentar