tirsdag den 12. marts 2013

Panerede koteletter med stegte ris

Uha da, godaften til sådan en lækker sag af en kotelet!.... Det siger jeg kun fordi at koteletter er noget nær min livret - altså sammen med flødekartofler også selvfølgelig! :-D I aften blev de lækre sager serveret til min mors opskrift på stegte ris!

Smukke, smukke basser, sådan nogle koteletter! Amen jeg kan slet ikke få nok - og det gjorde også, at jeg kom til at spise 2 her til aften... SLET ikke meningen, men jeg kan jo ikke holde når det er noget der smager godt! :-( Det må være beviset på, at jeg er en ægte foodie ;-) 

Selvom det ikke er så krævende, så får i alligevel en opskrift..

Panerede koteletter med stegte ris 
Ris:
En klat smør/margerine
2-3 dl. jasmin-ris kogte ris
4 fede fintsnittede hvidløg
1 æg
1 tsk karry
Blandede grøntsager (fx ærter, majs, peberfrugt, gulerødder, porre, løg osv.) - jeg brugte en pose frosne blandede grøntsager
Salt og peber

Panering:
1 æg
Rasp
Salt og peber
4 koteletter
En god klat smør/margerine

Brug enten rester af risen fra dagen før, eller kog en portion så den kan nå at køle lidt af. Smelt fedtstoffet på en pande, og svits hvidløgene hurtigt. Hæld derefter risen på panden, og rør lidt rundt. Pisk et æg godt sammen i en kop, og hæld den over i risblandingen, og rør godt sammen med karry. Bland grøntsagerne i, tilsæt salt og peber, og server når grøntsagerne er blevet varme. 
Hvis man har lyst, kan man også blande kød i tern (som fx nakkekoteletter) i retten, og så nøjes med ris-retten til aftensmad :-)

Pisk et æg sammen i en dyb tallerken og tilsæt salt og peber. Lav en anden tallerken med rasp, salt og peber. Bank koteletterne så flade som du kan, og dyp så først i æggeblandingen og derefter raspblandingen. Smelt smør/margerine på en pande, og læg så koteletterne på. Jeg plejer at vende koteletterne efter et minuts tid, så begge sider kan nå at få en pæn og sprød overflade. De skal have en 10 minutters tid på begge sider, men når begge sider har fået en flot brun farve er koteletterne færdige. Er du i tvivl så skær igennem!...Velbekomme til alle! Håber I har haft en god dag :-) 

2 kommentarer:

  1. Ej hvor ser det lækkert ud :D De der ris er jeg så møj nødt til at prøve! Det er ligesom de laver dem i thailand, har bare aldrig set en opskrift på det..

    SvarSlet
    Svar
    1. Well, it's your lucky day! Ægget gør, at de ikke bliver tørre, men saftige i stedet! :-D Og så smager det bare meeeeega godt!

      Slet