tirsdag den 5. marts 2013

Hjemmelavet pizza med baby-salat


Så kom første opskrift på bloggen, og det er ikke engang old news - det er aftensmaden! :-) Det var faktisk Casper der lavede det i dag, så det vil jeg ikke tage æren for.. Han fandt en opskrift på pizza-bund og tomatsovs inde på www.emptywe.dk, hvor fyldet kom fra egen fantasi. I dag lystede vi seranoskinke og carpaccio (det er delt halv-halv) med salat og basilikumblade. 
I skal selvfølgelig ikke snydes for opskriften... 


Hjemmelavet pizza-bund + tomatsovs

DEJ:
  • 4 dl. hvedemel
  • 2 dl. durumhvedemel
  • ca. 2,24 dl. lunkent vand
  • 10-15 g. gær
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. sukker
  • Et skvæt salt
TOMATSOVS:
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 stor håndfuld frisk basilikum
  • 2 fede hvidløg
  • Salt og peber
  • Olivenolie
Gæren udrøres i det lunkne vand. Sukker, salt og olivenolie tilsættes og udrøres. Melet tilsættes og dejen æltes grundigt. Dejen skal være smidig og klistre en lille smule til hænderne, hvis den ikke gør det, er den for tør. Herefter skal dejen hæve mindst en time.

Hvidløg og basilikum hakkes fint og steges ved middelsvag varme indtil lige før hvidløget tager farve. Herefter hældes tomaterne på. Lad simre i minimum 10 minutter, men meget gerne i mindst 1 time. Smag til med sukker, salt og peber.*



*Casper purerede tomatsovsen, så den blev helt uden klumper og dermed nemmere at smørre på dejen :-)


Fyldet består her af 2 kugler frisk mozzarellaost, et halvt lille løg, en pakke seranoskinke og en halv pakke carpaccio. 
Når dejen er rullet ud, sovsen er smurt og fyldet er smidt på, så bager man jo pizzaen. Vi bagte den midt i ovnen i 20 minutter ved 220 grader. Men jeg tror vi næste gang skal prøve at fyre helt op for varmen, så den bliver lidt sprødere... 

Bon appetit :-)







Ingen kommentarer:

Send en kommentar