torsdag den 14. marts 2013

Historien om bøffen og umulighedernes sovs!


Der var engang en drøm om at man kunne få sig en rigtig dejlig aften med lækker bøf, yndlings færdig-lavede pommes og en hjemmelavet bearnaisesovs. Bøfferne, pommes og sovsen var bedste venner, indtil den dag hvor sovsen valgte at skilles!

*OBS! Sure opstød kan forekomme!

FOR HELVEDE DA OGSÅ! Det skal bare aldrig lykkedes med den åndssvage bearnaisesovs! Det er anden gang vi prøver - men nej... Den skal selvfølgelig blive ved med at være på tværs. Den er sådan en lille narefi***! Indtil sidste øjeblik - altså LIGE INDEN man skal til at servere - så vælger den at skille. HEJ, det var da perfekt at du lige gad at ødelægge alt her forarbejde vi har begivet os ud i! *suk*

Er lidt i tvivl om hvorvidt jeg vil skrive opskriften på sovsen når den ikke lykkedes.. Vil faktisk hellere udgive den, den dag hvor det lykkedes så jeg bedre kan give gode råd til jer :-) Chill-lax - det er for jeres eget bedste :D Hvis nogen af dem der læser det her, har haft held med den hjemmelavede bearnaise (og nej, her tæller Knorr's IKKE), så vær sød at skrive en kommentar med gøre råd til hvad man skal gøre - for det her det dur bare ikke :-D

Jeg vil dog gerne vise jer fremgangsmåden - og det er forresten Casper der begiver sig ud i det - jeg er bare assistent for en dag :-D

Alle ingredienserne til hjemmelavet bearnaise-sovs

De lækre bøffer fra slagteren :-)
Løg, frisk estragon, hvidvinseddike og salt og peber er kommet i gryden!
Her er den færdige bearnaise-essens!
Smøret er stillet til "klaring" - og vi har temp. måler på, så vi kan holde øje med at det IKKE bliver for varmt!
Den her metode duede ikke! Der gik hul på kaffefilteret, så vallen alligevel røg ud! For f***** da også :-D
Smøret er klaret, og er sat over på blusset igen - igen med temp. måler

Æggeblommerne er blevet hældt i, og nu skal der piskes smør i!

Færdig bearnaise! Og det her er faktisk på det tidspunkt i skilningen hvor den ser pænest ud :-(

En anden vinkel på sovsen - man kan ane hvordan den begynder sin skilning... Og det blev kun værre herfra!

Vi måtte nøjes med mayo til vores pommes og bøf :-(

Et lille glimt af hvor fin bøffen var indeni :-)
 Nå, nok med de sure opstød :-D Vi blev mætte og det var det vigtigste... Og så blev vi enige om at det næste gang blev til hjemmelavet whiskeysovs! Ikke fordi bearnaisen har vundet over os - FOR DET HAR DEN IKKE! - men det er nu godt nok at prøve noget, hvor det rent faktisk lykkedes :-D Bearnaisen må vi prøve igen når overskuddet springer på os.

Så til et mere glædeligt indslag fra i dag:



EJ! Den her søde skat bliver jeg aldrig træt af. Det er SÅ længe siden jeg har fået en, og i dag måtte jeg bare have den.. Den smager lige så godt som jeg husker :'3 

Det var alt fra mig i dag - håber jeres madlavning er forløbet en del bedre end vores :-D Og husk - det er torsdag = lillefredag! Vi har snarligt weekend :-D

2 kommentarer:

  1. Hej når jeg laver bearnaise og den ikk earter sig plejer jeg enten at komme lidt koldt vand i, hvis dette dog ikke samler den igen pisker jeg en ekstra æggeblomme i under kraftig omrøring, så samler den sig helt sikkert igen

    Mange hilsner Trine
    Du kan se min opskrift på bearnaise her: http://www.densultnestuderende.dk/2012/12/east-peasy-bearnaisesauce.html

    Det er lavet en dag hvor jeg fik gæster til spisning, og den så ud til at blive helt perfekt, men lige inden vi satte os til bords valgte den selvfølgelig at skilde:( men det her tip reddede min sauce, og gæsterne anede aldrig uråd :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Trine

      EJ hvor fantastik!!!! Tusinde tak for det råd, det må vi helt sikkert prøve næste gang! :-D

      Slet